【遊東京必到!】Nintendo粉絲打卡新潮點

不論閣下是Game迷抑或動漫迷,只要是Nintendo粉絲,聽到近期傳來一個又一個好消息,相信都會開心到瞓唔著,甚至想即刻搭飛機去日本。事關日本Nintendo剛在又在東京澀谷PARCO 6樓開設了首家直營店「Nintendo TOKYO」,不但有多達1,000款經典遊戲角色精品畀你掃貨,文具、日用品、零食、毛公仔樣様有,店內亦設有遊戲體驗區,可以試玩近期大熱遊戲,以後去東京,又多個潮聖同打卡嘅好去處,買官方精品一樣可以大舉入手。買精品都唔夠喉,如果明年暑假打算去大阪,仲可以去埋日本環球影城新開嘅「Super Nintendo World」玩餐飽,從官方展示嘅預想圖,呢個以Nintendo遊戲主題打造的主題園區,會將你帶到《Super Mario》國度,裏面除咗有桃公主城堡,仲可以親身落場玩孖寶賽車,雖然預計明年東京奧運期間先起好,不過Nintendo粉絲真係聽到都興奮。


唔講遠嘅,對本地一班玩開Nintendo SwitchGame迷,隨住港版網上商店「Nintendo eShop」進行秋季更新,開通了即賣買即下載功能,現在買Game終於唔駛咁轉折,先要進入Nintendo Store購買序號,又要經主機登入eShop兌換,正式同日、Game迷看齊,Game又方便咗!


圖:NintendoUniversal Studios Japan


hd