Executive日記——麥記Tabasco系列點辣法 秋生演畀你睇

        影帝黃秋生近年醉心舞台劇,喺銀幕上少咗見到佢,不過Kelly昨天就發現佢一段新影片,秋生親身演繹麥當勞新推出嘅Tabasco系列有幾HOT,表演唔不同層次嘅辣。秋生一向好戲又招積,唔少人都用「辣」去形容佢嘅性格,同麥當勞呢個系列真係襯到絕啊!

  短片一開始,秋生就話「一個辣字都有好多層次」,即時親身示範,用百變方式去演繹麥當勞新推出嘅Tabasco系列,例如佢用「溫柔的辣」去形容「TABASCO洋葱圈安格斯」嘅煙燻同微辣味道,又話「TABASCO辣朱古力新地」先甜後辛嘅味道「有啲complicated」,好似演繹人生百味咁!

  小妹八卦到,喺拍攝期間秋生突然扮惡,嚇到工作一員心都離一離,其實秋生係希望搞吓笑,緩和吓拍攝嘅緊張氣氛啫!外表相當「辣」嘅秋生,同呢個美食系列真係襯到絕!

Kelly Chu

hd