Executive日記——長沙IFS KAWS雕塑 旅遊達人搶先朝聖

  潮流品牌熱潮停不了。如果大家錯過咗三月喺維港展出「瞓海」嘅COMPANION充氣公仔,不妨喺假期去到湖南長沙IFS(長沙國際金融中心),因為果度有比人還要高嘅KAWS公仔,打卡最正斗。旅遊達人項明生仲同Kelly推介咗一間間地道嘅湖南餐廳,邊食邊分享日後嘅工作安排。

  位於長沙IFS嘅SEEING/WATCHING,係KAWS喺大中華首個銅製永久性巨型雕塑藝術品,雕塑放置喺頂樓,意思希望大家可以放慢節奏去觀察四周嘅事物。咁有意思嘅藝術品,都吸引埋旅遊達人項明生去「朝聖」。

  大家打完卡之後,仲可以喺IFS品嚐湖南菜,項明生就推介其中一間叫「冰火」吃,菜式傳統、夠辣又精緻。唔食得太辣嘅可以去品酒,試下各種威士忌。

  項明生仲話到,佢剛剛去完老撾,更會開拍相關節目。老撾Kelly就未去過,難得有個相關節目,Kelly一定支持。

Kelly Chu


hd