Shimba工作室——【海外投資熱點 - 溫哥華】Market Play By Uncle Ray

        海外投資及置業嘅熱潮不减,不少朋友都心郁郁。為港人熟悉嘅溫哥華,由於氣候宜人及加元處於近年低位,已經引起不少有意於加國置業或留意外幣匯率變化嘅朋友注意。溫市天然景色壯麗又四季分明,文化多元且藝術氣氛濃厚,加上教育及醫療質素相當高,集大自然同大城市於一身,難怪經常被「全球宜居城市報告」選為世界十大宜居城市之一。

        有物業專家指出當地現時流行投資分層單位,高質量的大型規劃項目憑著上乘用料,齊備嘅住客會所設施,優質嘅物業管理和保安系統,令住客的信心大增之餘,亦往往成為物業升值和保值嘅主要原因。另外,選擇海外樓盤嘅時候,發展商都係一個十分重要嘅因素,最好揀選有實力及可靠嘅發展商,仲要睇埋過住發展項目嘅質素。如果時間許可嘅話,親身去當地了解一下就更安心!



順帶一提,由加拿大著名發展商 ASPAC Developments 打造嘅温哥華罕有大型河畔住宅項目 Hollybridge at River Green 倚河畔而建,環境優美,車位供應充足及配套完善,民生設施近在咫尺,更榮獲加拿大權威機構 Urban Development Institute 頒授的「最佳整體規劃社區大獎」。項目位於中環 One IFC 9 樓嘅展銷廳經已開幕,據聞反應相當不俗,有興趣嘅朋友不妨上去參觀一下!

hd