Shimba工作室——【免費軟雪糕夠治瘉】Market Play By Uncle Ray



作為一個偽文青,我當然會將「人生不如意事十常八九,可與語人無二三」這句說話放在口袋裏,有需要時便會拿出來空惆悵一番。但從今年六月開始,這句說話嘅質量變得愈來愈重,很多從未想像過嘅事情喺身邊發生咗,話不投機何止半句多,簡直勢成水火。但我相信,任何事情都總會有過去的一天,只要跨過仇恨,撐得過困難後再回望,它可能是生命中難得的一次人生經歷;惟身處困境中,只有快樂在心頭!如果你同意嘅話,不妨放鬆一下心情,重拾感恩嘅心去看事物,你會發覺在我哋嘅社會裏,仍然有很多好人好事在你身邊發生。



我一直關注開嘅 POLY Joy Club 專頁依舊默默地為大家分享喜悅,除咗為粉絲們送上月餅來祝願大家有一個人月兩團圓嘅中秋節外,更在佳節前為大家送上免費軟雪糕,希望為大家補充一下正能量。跟上年一樣,播放著藍色多瑙河樂曲嘅雪糕車會遊走不同地區,而明天(31日)下午一時至三時,它將會喺啟德沐寧街住宅項目「龍譽」附近出現,希望將治癒嘅感覺帶俾大家。據聞,呢個活動一直會維持至中秋節前夕,有興趣嘅朋友要留意返 POLY Joy Club 專頁,好人一生幸福呀!

hd