開學日|媽媽們快來學習 盤點明星KOL潮媽造型 湊小朋友返學依然努力keep住靚

又到9月1日開學日,近年不少明星和KOL都加入靚媽潮媽行列,絕對是為媽媽等於黃面婆、放棄打扮變hea爆大媽大平反!世上只有懶女人,趁住開學日,讓我們一起盤點各位潮媽,她們有的經過十年流住汗改變身形、有的就算曾被網民狠批仍然保持自信繼續進化變美,忙住湊小朋友返學長大依然努力不懈,身、心、體能都要夠強大!大家覺得哪位靚潮媽穿得最靚、keep得最好呢?

陳凱琳 Grace Chan
陳凱琳 Grace Chan

靚潮媽代表 1:陳凱琳 Grace

陳凱琳作為港姐冠軍,美貌與智慧並重無人置疑,最近她在IG分享一條鄭師奶去濕街市行catwalk短片,這個街市造型充分表現出媽媽的自信外,仲要時尚又實用!黑色西裝外套成熟穩重之餘,揹住個腰包買餸易拎錢,札埋孖辮唔怕拎住一袋二袋時行到披頭散髮!

大家想不想放學跟Grace媽媽行街市呢?


靚潮媽代表 2:昆凌


昆凌身為潮流Icon周杰倫的太太,本身也是模特兒,一向都擁有超強時尚觸覺!在昆凌的IG可見她平日雖然常穿休閒服,如簡單的Oversized Tee、恤衫、牛仔褲,重點技巧在於不同造型配襯不同的太陽眼鏡,即時令造型變成潮媽Look!經常要早起湊小朋友返學放學的媽媽們不妨參考。

 

靚潮媽代表 3:林芊妤 Coffee

要數最Fit潮媽,非林芊妤 Coffee 莫屬,十年來從臀大大腿粗的不均稱身材,每天流住汗勤練瑜伽練成人人羨慕的好身材,健康的瑜伽服、運動裝、淺色系的連身裙,不用太多華麗的配飾點綴,已能給人健康媽媽的形象。




Text: Charly
Photo source: IG@coffee89921、hannah_quinlivan、ghlchan

 

昆凌
林芊妤 Coffee
昆凌
林芊妤 Coffee
林芊妤 Coffee

hd