任睇No.1
  • 29º
  • 85%
  • 2022年8月8日 星期一

Netfilx 7 月必睇之選|Stranger Things 第四季明日上架 Mr.Bean 最新小品繼續搞笑本色

Netflix新片

因為受到熱帶氣旋影響,天文台連續多日將會發出「雨天娃娃」公仔,九天嘅天氣預報全部都係落雨,Weekend睇怕都要宅在家。不過呢個俾大家休息嘅好機會,不如用嚟煲劇都唔錯。近排小編剛剛追完喜劇演員「Mr.Bean」路雲·雅堅遜(Rowan Atkinson)主演嘅《人蜂不兩立》,故事係講述主角崔佛成功獲得管家公司的任務,需要看守一間豪宅,無奈期間發生好多突然事,佢亦好大意整爛晒豪宅所有價值不菲嘅藝術品,而歸根究底原來係同一隻蜜蜂有關?!呢套劇一連九集,每集半小時,非常有追看性,搞笑位連場。

咁七月頭又有咩新片出呢?大家最期待嘅係咪人氣科幻影集《怪奇物語》第4季嘅第2輯呢?原來明天7月1日就會正式上架啦,新鮮滾熱辣真係要立即追睇。據知今集連導演都話,係拍攝上最具挑戰性嘅一季,而亦有傳已經打算拍埋第5季就終結,所以有追劇情更加唔可以錯過。

如果鍾意睇動畫,7月8日上架嘅《海獸獵人》將會係大家嘅選擇,呢套劇係奧斯卡得獎導演Chris Williams繼《海洋奇緣》、《大英雄天團》 和《雷霆戰狗》後嘅最新力作,以海洋及冒險故事為題材,一定唔會悶。

另外,如果你同小編一樣最鍾意睇啲疑案,咁7月13日上架嘅《消失的劫機者》就千祈咪錯過。故事背景係1971,有一名神秘男子挾持一班西北航空嘅客機,隨後帶著20萬美元贖金成功逃逸,從此就下落不明。其實經過五十年來嘅時間都搵唔到呢個疑犯,究竟在調查中有啲咩綫索?大家就要追睇啦。

星島新聞集團慶回歸25周年專題網站,請即瀏覽
https://bit.ly/39AQC3m

想睇最新消息,立即 like 頭條日報FB專頁!>>

標籤: Netflix;追劇

hd