Executive日記——霍啟剛分享征奧史 開Live撐港勇將

  明天開播嘅「頭條開Live」,請來香協暨奧委會副會長霍啟剛Kenneth為我哋開mic,主題係「香港健兒 征戰奧運」!Kenneth同奧運會有密切嘅關係,皆因佢過去同好多運動員一齊出征,並肩作戰,亦對佢哋相當熟悉。今次疫情下港協暨奧委會安排佢哋去日本,實在面對更大嘅挑戰!就由Kenneth同大家分享,佢仲會分析多名運動員衝擊獎牌嘅機會。

  奧運會係四年一度嘅體壇盛事,今屆東奧原本喺去年舉行,卻因疫情推遲到今年,然而日本疫情未消退,大會實施各項與往屆不同嘅安排,要安排運動員出戰奧運,真係要特別花心思。對運動員而言,四年一次爭到出線,十分難得,仲要喺順延一年下繼續取得入場券,顯得珍貴。今年港隊破紀錄地攞到四十六張入場券,喺佢哋比賽在即,我哋梗係全力支持,為佢哋打氣啦!

  今集「香港健兒 征戰東奧」嘅直播中,Kenneth不但會為大家精點不得不撐嘅港隊比賽直播,仲會分享帶隊多年嘅難忘事情!呢次非常精采分享,記得準時收看。明天七月二十一日(星期三)中午12時30分準時開播,同步直播嘅Facebook專頁包括:頭條日報 (https://www.Facebook.com/headlinehk/live/)、Headlife、POP新聞。獨家專訪大家記得準時收看!

Kelly Chu


hd