任睇No.1
  • 28º
  • 81%
  • 2022年8月9日 星期二

KellyChu - 林麗嬋穿鮮紅外套 喜慶色賀夫當特首 彭麗媛一襲紫套裝典雅高貴|Executive日記

國家主席習近平訪港,重要嘅發言,備受重視,與他來港嘅夫人彭麗媛亦萬眾矚目,昨天佢出席香港特區第六屆政府管治團隊宣誓就職禮時,身穿一襲紫色套裝,典雅高貴。
葉劉粉紅外套優雅含蓄

習夫人彭麗媛周四乘坐高鐵抵港,一身灰藍色,樸實中顯貴氣。昨天,彭麗媛換上一身紫色貼身外套,配上及膝裙,又令人眼前一亮,雍容華貴,成為賓客嘅焦點。

至於行政長官李家超太太林麗嬋,就另一個風格,身穿鮮紅外套,亦吸引不少目光,以呢種喜慶顏色慶賀先生當上特區領導人之位,適合不過。

至於就任行政會議召集人嘅葉劉淑儀,喺宣誓禮上,身穿一件粉紅色外套,配米白色及膝裙,小高跟鞋亦係米白色,優雅含蓄,亦吸引唔少傳媒嘅鏡頭。

                                
                                                        
                
        
                        
        

■葉劉淑儀優雅含蓄,吸引不少傳媒嘅鏡頭。

 

 Kelly Chu


hd