名人戰商界——《阿Sir》賤男 搞食肆求生 藝人路難長

       李忠希近期憑《點解阿Sir係阿Sir》的賤男表弟一角被外界注意,不過在圈中多年的他,沒有因此飄飄然,早已明白娛樂圈花無百日紅道理的他,兩年前已開始入股朋友阿B的火鍋店「火鍋館」和酒吧「山林道sky 21」,希望開展另一方面的事業,令生活更有保障。?攝影:周偉安

      37歲的忠希去年年底跟拍拖8年的空姐女友拉埋天窗,還計劃下年生BB,所以令他變得更加踏實,「人大咗追求嘅嘢唔同,唔會再發明星夢,我呢啲只可以做藝員,唔會係明星,想收入好啲,唯有搵其他嘢搞,所以之前都有試過同Sunny Wony(著名排舞師)搞過夜店。」

      忠希表示其實跟拍檔阿B認識多年,對方有10多年搞食肆經驗,所以跟着這個盲公竹,令他相當放心。

      忠希說:「阿B囡囡出生後,佢想多啲時間陪屋企人,於是搵人幫手,佢見我搞過夜店叫我一齊搞,難得佢唔介意我入少少股,我咪當係交學費囉!」

      撰文:杜淑霞

      

hd