賽馬韋論——睇完打吡 睇猜波

        周日乃一年一度打吡大賽,頭兩關系列賽由七匹馬包辦前四名,可見實力旗鼓相當,來到最重要一役跑二千米,步速形勢當具影響力,經排位抽籤後,韋少認為主動型馬匹如「銀馳」、「健康愉快」和「智慧神駒」均排內檔,在各為其主下,鞍上人按理應會按慢步速,令座騎輕鬆地推進,因此預期會出現偏慢步速,只視乎有沒有騎師採中段變奏。但韋少始終都對「勁搏」睇高一線,皆因上兩仗不論快慢步速,牠都交出亮麗走勢,只寄望薛恩陣上醒定啲,榮譽今鋪屬於你!

        見證完打吡盟主誕生後,晚上十點《贏跑賽馬台》又有新搞作,全新足球節目《猜波》首播,波壇勢必掀起一股熱潮。三位主持性格突出,灘叔鄒凱光唔使多講,可人兒KK傻頭傻腦,拜登Brian專業卻是燈神。究竟《猜波》是甚麼?由他們三位在節目中現身說法啦!但節目廣告宣傳片已出街,如果未睇過,請上《猜波》facebook專頁睇一睇啦!

韋少

hd