任睇No.1
  • 27º
  • 93%
  • 2022年8月10日 星期三

Cally - 賀回歸 答問題送免費電影門票|商界講呢啲

今年係香港回歸25周年,銀都機構喺紫荊文化集團支持下,舉行《光影耀香江─慶祝香港回歸25周年電影嘉年華》影展,於6月至12月期間喺全港18區同社區團體合作搞戶內外電影嘉年華。

呢次影展嘅題材多樣,包括有由銀都機構、英皇、寰亞、天下一投資出品,莊澄監製嘅慶祝香港回歸25周年影片《一樣的天空》,用四段唔同年代嘅故事講述香港回歸以嚟嘅人、情、事,真係好想入場感受吓當中嘅本土情懷,好期待啊!同時仲有《梅艶芳》,講述咗佢一生嘅傳奇經歷,重現返當年嘅經典造型、電影同音樂作品,表達咗香港人逆境自強永不放棄嘅獅子山精神!

其他影片尚有王家衛《一代宗師》、蘇樺偉真人真事改編《媽媽的神奇小子》、講出長者內心孤單,想得到關愛感受嘅《殺出個黃昏》、新冠疫情防控真實事件改編嘅《中國醫生》、戲曲電影《南越宮詞》、《刑場上的婚禮》同《白蛇傳情》,其他仲包括《攀登者》、《你好李煥英》、《哪吒之魔童降世》等等。

為咗同大家共享光影樂趣,主辦機構特別安排咗八場電影喺太空館免費放映,《頭條日報》讀者只要玩遊戲,答問題答得最好就有機會獲得門票兩張,每場名額合共有30張門票。名額有限,快啲參加啦!
八場免費場日期
日期 時間 電影
6月18日 7:00pm 殺出個黃昏
6月19日 7:00pm 平原上的夏洛克
6月25日 10:30am 唐人街探案
7月2日 10:30am 哪吒之魔童降世
7月2日 7:00pm 我和我的家鄉
7月3日 10:30am 我和我的父輩
7月3日 7:00pm 南越宮詞
7月9日 10:30am 白蛇傅情
Cally索取免費門票
索取免費門票

hd