企業熱話——香港迪士尼樂園 15個夢想成真故事

  話都冇咁快,原來香港迪士尼陪咗我哋15年,仲記得當年樂園開幕,第一時間衝入樂園影相,開心雀躍到不得了!今年佢哋仲有個奇妙夢想城堡即將登場,靈感仲係來自13個迪士尼公主同女王經典故事,真係好期待啊!

  講番今年香港迪士尼樂園度假區為慶祝15周年,特別搵嚟15個喺香港迪士尼工作、或同樂園好有關係嘅夢想家,講番佢哋喺香港迪士尼嘅夢想起飛歷程,等大家一齊感受吓呢份奇妙正能量!其中一位夢想家係第一位香港迪士尼觀光款待員,佢由一位青春好奇嘅女孩子,變身成為一位處事成熟嘅兩子之母,15年來追尋及達致夢想嘅經歷,都成為佢展示畀囝囝成長嘅方向。仲有個開心故事,就係兩個原本素未謀面嘅陌生人,因為喺香港迪士尼樂園工作,可以相知、相遇、再相愛,然後攜手一起成長,而家仲組織咗個小家庭,過住幸福嘅生活,呢個故事真係好童話啊!

  呢兩個只係其中一二,其他每段故事都十分特別,想感受晒每個故事?可以留意Disney Moments HK Facebook專頁(https://www.facebook.com/Disneymomentshk),同埋一齊期待香港迪士尼樂園「15周年奇妙慶典」來臨,咁我哋都可以一齊成為夢想家!

Jacky哥

hd