Shimba工作室——【電商好易做?】Market Play By Uncle Ray

真係靠一部手機就可以成功開拓電商業務?事實上,無論大小商戶近月都蜂擁開拓電商業務,紛紛建構或優化電商網頁,開拓電子支付方案,然而資源相對不足嘅中小微企就顯得勢孤力弱!雖然寄居於大型電商平台如淘寶、Amazon 或 eBay 可把初期投資成本降低,但要喺平台上成千上萬嘅競爭對手中成功爭取曝光率就相當困難!

Jetso App 跟頭條日報合作嘅「網購大時代」營銷方案就正正針對上述問題而設計,為大小商戶解決技術、銷售及推廣嘅問題,推出後反應相當不俗。商戶除咗可以利用 Jetso App 提供嘅電商頁面及支付方案外,更可以接觸到超過 50 萬嘅優質下載用戶;配合埋全港發行量第一嘅頭條日報,就等於為商戶提供了一個電商 Fast Pass 來搶佔先機。以近期我們熱賣嘅「愛文芒」為例,Jetso App 為小商戶解決技術及推廣上嘅煩惱之餘,更錄得令人鼓舞嘅銷售成績,用戶口耳相傳之下亦提升咗 Jetso App 下載數目及瀏覽率,達至三贏嘅結果!

Shimba Digital 除了致力發展 Jetso App 之外,喺星島集團堅實嘅基礎上為商業客戶提供更全面嘅 Digital Marketing Solution,唔相信只用一部手機就可以成功開拓電商市場嘅朋友可以隨時透過 shimba.info@singtaonewscorp.com 聯絡我們!

hd