Shimba工作室——【V‧Talk溫哥華】Market Play By Uncle Ray

在遵從限聚令及保持社交距離嘅情況下,商戶不得不善用網上資源,一向需要與客戶保持緊密接觸嘅海外物業中介或發展商亦頻頻利用 AR 及 VR 等技術來跟受眾保持聯繫。

        專注發展溫哥華西區嘅加拿大地產商 Gryphon Development 更自製網上節目「V‧Talk溫哥華」,一連數集介紹温哥華最新嘅生活資訊,並利用媒體作推廣。昨晚於自家 Facebook 及頭條日報 Facebook 專頁播出嘅第一集「温西中小名校全攻略」就請來嘉賓主持楊洛婷和宏達顧問創辦人 Dr. Amanda 為大家剖析溫哥華教育制度、分析私立及公立學校特點及介紹溫西精選名校,幫助家長為子女選擇最合適嘅學校。節目氣氛輕鬆且甚具資訊性,據聞首播反應相當不俗!節目末段更送出「溫西名校入學天書」,啱晒打算將小朋友送去溫哥華升學嘅家長!錯過咗節目嘅朋友不要失望,只要到 Gryphon Development – HK 嘅Facebook 專頁便可重溫第一集節目內容,同時亦要留意下星期四第二集嘅「大學選科及入學秘笈」呀!

題外話

總部位於溫哥華的 Gryphon Development 秉承台灣母公司精銳建設多年來嘅卓越成果,將藝術結合建築工藝,為大家打造有溫度的居所。有幸參與嘅 Shimba Digital 在製作過程中亦不難發現 Gryphon 以受眾為出發點嘅嚴謹處事態度!

hd