Shimba工作室——【新界西北發展】Market Play By Uncle Ray

        新界西北區發展好迅速,屯門與元朗區的居民已超過 100 萬,區內近年有不少大型住宅和商場相繼落成,令區內面貌及配套更臻完善。如 V CITY 和 YOHO MALL 落成後提供了各式所樣的商舖方便市民,由日常家居用品、衣服鞋履、珠寶首飾,衣食住行各方面都一應俱全。加上不少原駐商舖亦甚具特色,區內市民根本不用跨區消費便能夠滿足一切生活所需。交通方面,屯門區內除了現有嘅西鐵線及連接元朗、屯門及天水圍嘅輕鐵線,預計於 2021 年動工嘅屯馬線洪水橋站及 2023 年動工嘅屯門南延線項目更將為新界西北區帶來全新發展機遇。而政府 5 月尾邀請港鐵公司開展屯門南延線項目嘅詳細規劃,希望可以進一步完善區內交通網路。

        早前途徑輕鐵屯門泳池站,就發現備受用家喜愛嘅新鴻基地產喺附近有個外型吸睛嘅新發展住宅項目「御海灣 Regency Bay」,提供開放式至 3 房戶型,並且設有面積超過 2,000 平方呎嘅住客會所 Club Regency LUXE,提供泳池、臨海健身館、瑜樂室及 SPA 等設施,更有佔地超過 20,000 平方呎嘅綠化空間及休憩空間,適合不同需要人士。關心發展商品牌及生活質素嘅朋友可留意一下!

hd