Shimba工作室——【Jetso App Shop 超值選】Market Play By Uncle Ray

晚市堂食一禁再禁,唔想買外賣就最好自己煮。都市人講求健康生活,在家煮食嘅好處就係可以自己揀選食材,食什麼落肚都一清二楚!有機食品亦成為唔少港人嘅至愛,單單 2019 年香港家庭購買有機食品嘅總金額就高達 68 億元!今期 Jetso App LIVE Shop 就請嚟頭條日報專欄作家,對挑選優質食材甚有心得嘅「點點綠」CEO Phyllis。她說除咗大家常見嘅有機蔬果外,肉類亦可以有機。種植有機蔬果時,會避免使用化學性除害劑及肥料,多採用輪作、動植物堆肥、人工除草等方法防治蟲害。而飼養動物過程中,亦會避免使用抗生素、生長激素和其他飼料添加劑,改為以有機飼料餵飼。有機農業及畜牧業避免使用合成化學物,有機蔬果及肉類品質自然更可靠!



要分辨有機及非有機食物亦不容易,好依賴商戶把關,所以 Phyllis 話由物色貨源到驗證,好多時候要花上好幾個月嘅時間才可把產品上架。今期 Jetso App Shop 上熱賣嘅「点点綠優質食材自煮套裝」就絕對係為大家嘅身體及錢包著想嘅選擇。只需港幣 988 就買到 6 件產品,包括份量十足嘅加拿大 Broadleaf 有機雞下脾、大大件嘅 Blue Dot Dot - 野生比目魚扒、点点綠有機薑黃粉、喜馬拉雅粉紅岩幼鹽、淮杞螺片老雞湯湯包,最特別係包埋一個價值港幣2,688,可以令素人變大廚嘅法國 Sitram 25cm 琺瑯鑄鐵鍋,用嚟自煮新年盆菜最一流!自煮套裝食材互相配合,好似野生比目魚扒可以落有機薑黃粉去腥、有機雞下脾又可以用喜馬拉雅粉紅岩幼鹽調味。咁可一不可再嘅配搭,有興趣嘅朋友快去 Jetso App Shop http://bit.ly/3tkWJhP 搶購喇(數量有限,售完即止)!

hd