• 2022年1月20日 星期四
  • 16º
  • 73%
  • facebook
  • Weibo
  • RSS

Shimba工作室——【添個家居守護神】Market Play By Uncle Ray

下星期北風轉強小心著涼,尤其要留意家中老友記嘅身體狀況!患有高血壓、動脈硬化等心腦血管病史嘅朋友亦要小心,由於血管壁彈性降低,流向大腦的血液量減少,容易使大腦慢性缺血缺氧,氣溫驟變下要經常檢測一下血壓是否正常。由於血壓值是其中一個重要健康指標,如果能在家中自備血壓計就能夠隨時自我監測身體狀況,所以話血壓計是家居守護神之一。



Jetso App Shop近期熱賣產品之一就係操作特別簡單嘅Andard全自動手臂式電子血壓計,只需一個按鈕就可以開始或停止。以4折粉絲價$199出售嘅Andard血壓計外型精簡小巧,但配有極大的顯示屏和突出嘅數字,非常清晰及容易閱讀,尤其適合老友記使用。舒適袖帶設計符合人體結構,方便佩戴。重點嚟嘞,如果臂帶佩戴得不夠緊貼或者姿勢不標準,測量出來的血壓值便會出現誤差,而Andard血壓計就內置了臂帶佩戴自檢功能及錯誤動作提示,它會自動檢測用家測量時嘅姿勢及臂帶佩戴是否正確,一但發現不妥便會立即作出圖標提示,直至用家姿勢正確才會恢復測量,幫助用家測量出最準確可信嘅血壓值。唔使二百蚊就可以為家中添個守護神,你都上嚟Jetso App Shop選購喇!

hd